Пляцок"Багач"

Для білого тіста:
  • 1 ст. цукру
  • 2 яйця
  • 8 ст. л .топленої маргарини
  • 10 ст. л .пареного молока
  • 1 пачка ванільки
  • 1 ст. л. амоняку
  • 3 ст. муки

Для макової паляниці:

  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. цукру
  • 5 яїчок
  • 150 гр. топленої маргарини
  • 2 ст. меленого маку
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 2 ст. л. муки(повні)
  • 1 ст. л. порошку до печева
  • 4-5 яблук

Для сирної паляниці:
  • 1 кг сиру
  • 7 яєць
  • 400 гр. цукру
  • 150 гр. масла
  • 2 ст. л. манки
  • 2 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. порошку до печева
  • ізюм

Крем:
  • 6 жовтків
  • 0,5 л молока
  • 2 ст. цукру
  • 1 ст .л. крохмалю
  • ванілька
  • 400 гр. масла

Для білого тіста: яйця збити з цукром. Додати молоко і розтоплений маргарин, добре вимішати. Додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Розділити на 3 частини. Розкачувати на дошці тонкі паляниці і пекти.
Для макової паляниці: Жовтки розтерти з цукром, додати мед, маргарин і добре розтерти. Додати збиті білки і вимішати. Додати сухі інгредієнти і вимішати. На бляшку розкласти порізані дольками яблука, зверху на них викласти макове тісто. Пекти 40-50 хвилин.
Для сирної паляниці: сир перемолоти, додати жовтки, розтоплене масло,манку, крохмаль, порошок до печева і все добре вимішати. Білки збити з цукром і викласти до сиру, перемішати. Додати ізюм і вимішати. Пекти 1 годину.
Для крему: жовтки збити з молоком і поставити на вогонь. Крохмаль змішати з цукром і ванількою. Коли молоко почне кипіти, всипати по трошки суху суміш і постійно помішувати. Варити до легкого загустіння. Масло збити в пухку масу і додати по трошки заварений охолоджений крем.
Біла паляниця+крем+сирна паляниця+крем_біла паляниця+крем+макова паляниця+крем+біла паляниця.
Прикрасити за бажанням.

Коментарі

Популярні публікації