Десерти та випічка


Три види морозива від Лізи Глинської.


1. Чорничне морозиво.

Молоко – 100 мл
Йогурт – 500 мл
Чорниця – 200 г
Лимон – 1 шт.
Цукор – 150 г
Кориця – 0,5 ч. л.
Натуральний жирний йогурт залийте в «мішечок» з 2-3 шарів марлі і залиште на годину стікати, щоб видалити зайву рідину. Пом’яту ложкою або товкачиком чорницю, сік одного лимона, цукор і корицю варіть до розчинення цукру. Перетріть суміш у блендері до однорідності. Пропустити масу через сито. Молоко рівномірно змішайте з йогуртом і влийте чорничну суміш. Гарненько збийте. Залиште в холодильнику на 3-4 години. Кожну годину – перемішуйте.



2. Крем-брюле.

Цукор – 200 г
Молоко – 150 мл
Вершки (18%) – 150 мл
Яйця – 4 шт.
Житній хліб – 2 шматочки (60-80 м)
Цукор в сотейнику тримайте на вогні, поки він не потемніє до карамельного кольору. Додайте молоко, часто помішуйте і тримайте суміш на середньому вогні, поки вона не загусне до консистенції рослинного масла. Відокремте жовтки від білків і змішайте з вершками. Влийте у молочно-цукрову суміш і добре розмішайте. Помістіть в мороженицю або тримайте в холодильнику 6-8 годин, ретельно помішуючи щогодини. Для начинки кубики хліба підсушіть на сковороді і засипте цукром. Перемішуйте, поки розтоплений цукор не покриє кубики повністю. Остудіть начинку і змішайте з масою для морозива, коли вона застигне в морозильнику до стану густої сметани. Поверніть крем-брюле в морозильник і тримайте до повної готовності, перемішуючи щогодини.


3. Ванільне морозиво.

Молоко – 250 мл
Яйця – 3 шт.
Цукор – 60 г
Ванільний стручок – 1 шт.
Вершки (33 %) – 150 мл
Додайте в молоко половину всього цукру, розрізаний стручок ванілі і підігрійте. Відокремте жовтки від білків і перетріть з другою половиною цукру. Змішайте молоко з сумішшю жовтків і цукру в два прийоми. Тримайте масу на водяній бані до загустіння і постійно помішуйте. Якщо ви проведете зворотною стороною дерев’яної лопатки і побачите чіткий слід, то знімайте з вогню. Дістаньте стручок ванілі. Збийте вершки і змішайте з масою для морозива, що повністю охолола. Будьте уважні – збережіть легкість піни збитих вершків. Помістіть масу в холодильник на 6-8 годин. Щогодини діставайте масу і ретельно розмішуйте. Або скористайтесь професійною чи домашньою морозивницею.

Коментарі

Популярні публікації