Гарбузове каррі

Основа:
  • 1 гарбуз

Для соусу каррі:

  • 100 г сочевиці червоної
  • 2 середньої цибулі (очистити, крупно порізаної)
  • 3 середньої Морква (крупно порізаної)
  • 1 болгарський перець червоний (очищений від насіння, крупно порізаний)
  • оливкова олія, без сильного аромату (або будь-яке рослинне масло)
  • 6 зубчиків часника (очищений, крупно нарізаний)
  • 70 г імбиру свіжого (очищений, нарізаний)
  • 6 гілочок коріандр свіжий (нарізаний)
  • 1 перець чілі червоний (очищений від насіння, нарізаний)
  • 1 ч.л коріандр мелений
  • 1 ч.л кумину меленого
  • 1 ч.л кориці меленої
  • 1 ч.л паприки
  • 1 ч.л турмерики
  • 1 ч.л гараму масала
  • 1/2 ч.л чорного перцю меленого
  • 400 г помідорів консервовані
  • 200 мл кокосового молока консервованого
  • близько 300 мл води
  • сіль
Гарбуз для каррі - очистити, нарізати великими шматочками, близько 4х4 см, приблизно по 150 г на людину. Промийте сочевицю, помістіть в каструлю, залийте холодною водою так, щоб покривала сочевицю, відваріть 10-15 хвилин або до м'якості. В цей час підготуйте всі овочі (можна одночасно крупно порубати їх в комбайні). Налийте олію, щоб повністю покрити дно великого сотейника, і поставте нагріватися на невеликий вогонь. Додайте всі спеції і прогрівайте їх в олії кілька хвилин. Потім збільште інтенсивність нагрівання, додайте всі овочі й обсмажуйте їх в олії зі спеціями 10-15 хвилин (до м'якості цибулі). Додайте воду, томати й сочевицю і тушкуйте хвилин 30 (до м'якості моркви). Додайте кокосове молоко, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і подрібніть блендером до стану однорідного соусу. Додайте сіль і мелений чорний перець за смаком. Соус готовий. Тушкуйте гарбуз в соусі 10-15 хвилин, до м'якості. Гарбуз має зберегти форму, не розваритися занадто сильно. До цього ароматного, гарбузово-солодкого каррі, що зігріває прекрасно підходять гречка, рис, картопля. Соус-основу можна заморозити і використовувати для тушкування гарбуза, кабачків, цвітної капусти, броколі. Нам особливо сподобалося поєднання з броколі.
http://cookbook8382.blogspot.com/
https://www.facebook.com/
https://www.pinterest.com/
https://twitter.com/
https://plus.google.com/

Коментарі

Популярні публікації