Бельгійські вафлі
- 4 яйця
- столова ложка цукру
- 1/2 склянки розтопленого та злегка охолодженого масла або маргарину
- дві склянки молока
- дві з половиною склянки борошна
- половину чайної ложки солі
- одна пачка сухих дріжджів
- ваніль
Найперше потрібно відокрем жовтки від білків. Далі змішай борошно, цукор, сіль та дріжджі. Молоко потрібно підігріти та додати його в борошно, туди ж вилити розтоплене масло та яєчні жовтки. Усе добре перемішай. Збити білки до одержання твердої піни та додати у тісто. Накрити та дати постояти протягом 45 хвилин. Випікати вафлі потрібно приблизно 3 хвилини у вафельниці.
Льєжські вафлі
- 400 г борошна
- 1,5 кавової ложки сухих дріжджів
- 2 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру
- 150 мл молока
- 200 г вершкового масла
- 180 г великого цукру
- 1/2 кавової ложки солі
Спочатку потрібно половину молока розігріти у мікрохвильовій пічці. Додати до молока дріжджі, накрити і залишити в теплому місці на 10-15 хвилин. Решту молока збити з яйцями та сіллю. Борошно розім’яти з вершковим маслом, додати до нього молоко з дріжджами та молоко з яйцями. Все добре перемішати за допомогою міксера або дерев'яної ложки до стану липкого тіста. Накрити тісто і залиш ще на 30 хвилин. Розділи тісто на 12 рівних частин. Кожен шматочок обваляй у великих шматочках цукру та випікай у вафельниці 1-2 хвилини.
http://cookbook8382.blogspot.com/
https://www.facebook.com/
https://www.pinterest.com/
https://twitter.com/
https://plus.google.com/
http://cookbook8382.blogspot.com/
https://www.facebook.com/
https://www.pinterest.com/
https://twitter.com/
https://plus.google.com/
Коментарі
Дописати коментар