Імбирне печиво


  • Борошно пшеничне в/с – 200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло вершкове (маргарин для випічки) – 100 г
  • Цукор – 120 г
  • Мед – 3 чайні ложки
  • Імбир мелений – 2 чайні ложки
  • Кардамон мелений – 1 чайна ложка
  • Кориця мелена – 1 чайна ложка
  • Гвоздика мелена – 0,5 чайної ложки
  • Сода (або розпушувач для тіста) – 1.5 чайної ложки
У мисці змішуємо мелені кардамон, корицю, гвоздику, імбир. Всипаємо борошно. В іншій мисці за допомогою міксера розтираємо цукор з вершковим маслом. Слідом додаємо мед (бажано заздалегідь підігрітий) і яйце, продовжуємо збивати. Після чого додаємо борошняну суміш, додаємо соду або розпушувач і акуратно вимішуємо руками однорідне тісто, яке вже має придбати коричневий відтінок. Обертаємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2 години. Ставимо розігрівати духовку до температури 180 градусів. Охолоджене тісто розкочуємо за допомогою качалки в тонкий пласт. Беремо спеціальні формочки і вирізаємо печиво. Деко застеляємо пергаментним папером, акуратно викладаємо печиво і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 5-7. Врахуйте, печива печуться дуже швидко, тому періодично заглядайте в духовку, і якщо побачите, що вони починають набувати золотистий відтінок, витягайте. Готове печиво остудити і перекласти на святкову тарілку. Заварюйте ароматний чай з лимоном і кличте сім'ю ласувати.
http://cookbook8382.blogspot.com/
https://www.facebook.com/
https://www.pinterest.com/
https://twitter.com/
https://plus.google.com/

Коментарі

Популярні публікації