Гарбузові мафіни

На 12 кексів:
  • 1 мускатний гарбуз невеликого розміру (знадобиться 400 г гарбуза з тонкою ніжною шкіркою)
  • 400 г тростинного цукру
  • 4 яйця
  • дрібка солі
  • 300 г борошна
  • 2 ч.л. з гіркою розпушувача
  • 1 ч.л. кориці
  • жменя волоських горіхів
  • 175 мл оливкової олії extra virgin
Крем:
  • 1 клементин (можна замінити маленьким апельсином або мандарином)
  • 1 лимон
  • сметана (кількість на ваш розсуд)
  • стручок ванілі
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • сухі квіти лаванди (за бажанням)
Гарбуз нарізати шматочками й за допомогою блендера або кухонного комбайна перетворити в пюре. Додати всі інші інгредієнти для тіста в зазначеній послідовності та ще раз як слід збити. Розкласти суміш по формочках на 3/4. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Для крему зняти цедру з клементина і лимона, вичавити сік з половини лимона, додати сметану, насіння ванілі й цукрову пудру. Ретельно перемішати. Викласти крем на повністю остиглі кекси, за бажанням натерти ще цедри клементина і прикрасити квітками лаванди.

Коментарі

Популярні публікації