1 мускатний гарбуз невеликого розміру (знадобиться 400 г гарбуза з тонкою ніжною шкіркою)
400 г тростинного цукру
4 яйця
дрібка солі
300 г борошна
2 ч.л. з гіркою розпушувача
1 ч.л. кориці
жменя волоських горіхів
175 мл оливкової олії extra virgin
Крем:
1 клементин (можна замінити маленьким апельсином або мандарином)
1 лимон
сметана (кількість на ваш розсуд)
стручок ванілі
2 ст.л. цукрової пудри
сухі квіти лаванди (за бажанням)
Гарбуз нарізати шматочками й за допомогою блендера або кухонного комбайна перетворити в пюре. Додати всі інші інгредієнти для тіста в зазначеній послідовності та ще раз як слід збити. Розкласти суміш по формочках на 3/4. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Для крему зняти цедру з клементина і лимона, вичавити сік з половини лимона, додати сметану, насіння ванілі й цукрову пудру. Ретельно перемішати. Викласти крем на повністю остиглі кекси, за бажанням натерти ще цедри клементина і прикрасити квітками лаванди.
Коментарі
Дописати коментар