Перейти до основного вмісту
Сирне суфле
На 2 порції:
- 2 яйця
- 70 г вершкового масла
- 60 г борошна
- 250 мл молока
- 60 р тертого сиру емменталь
- Сіль і перець за смаком
Розтопіть 10 г вершкового масла і змастіть форму для суфле. Розігрійте духовку до 180 градусів. Розтопіть 60 г масла і вмішайте в борошно так, щоб воно повністю вбралася. Перекладіть борошно в каструлю і поставте на слабкий вогонь. Потроху влийте молоко, постійно збиваючи суміш, — у вас повинен вийти густий соус. Зніміть каструлю з вогню і додайте в соус по одному жовтки: тільки коли перший жовток повністю перемішається з соусом, додайте другий. Додайте тертий сир, посоліть і поперчіть. Збийте яєчні білки до стану твердих піків, додайте їх в суміш і добре перемішайте. Заповніть форми для суфле не більше ніж на 3/4 і поставте в духовку. Випікайте приблизно 20 хвилин, поки суфле не підніметься і не зарум'яниться. Подавайте гарячим.
Коментарі
Дописати коментар