Профітролі з шоколадом
1 склянка борошна
1 стакан води
100 г вершкового масла
3 яйця
300 г темного шоколаду
0,5 склянки молока
2 ст. л. жирних вершків
дрібка солі
Доводимо до кипіння воду, додаємо туди вершкове масло і сіль і зменшуємо вогонь до мінімального. Акуратно всипаємо в киплячу воду борошно і варимо на повільному вогні, безупинно помішуючи, до отримання однорідної маси. Тісто перекладаємо в миску, розбиваємо туди яйця по одному, кожен раз ретельно перемішуючи. Змащуємо деко шматочком вершкового масла і присипаємо борошном. Розігріваємо духовку до 200°С. Наше тісто нарізаємо на невеликі кружечки розміром приблизно з волоський горіх, викладаємо на деко і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 200°С хвилин 10, потім збільшуємо температуру до 220°С і випікаємо ще 15 хвилин. Готові профітролі проколюємо з одного боку тонким ножем, щоб випустити пар, перекладаємо на решітку і даємо охолонути. Тепер готуємо крем. Три чверті нашого шоколаду натираємо на дрібній тертці. Кип'ятимо молоко з вершками, додаємо до них тертий шоколад і як слід перемішуємо. Шоколад повинен повністю розчинитися. На кожній булочці робимо невеликий надріз і через нього наповнюємо профитролі кремом. Розтоплюємо шоколад, що залишився і капаємо 0,5 ч. л. на кожне тістечко. Подавати можна, коли вони повністю охолонуть.
Важливо!!!!!: тісто повинно охолонути, тому що якщо почати вбивати яйця в гаряче тісто, то яйця згорнуться!
Коментарі
Дописати коментар