Торт "Захер"
Для тіста:
120г борошна
120г цукру
120г масла
120г шоколаду темного
6 яєць
Для перемазки:
120г абрикосового джему
1 ст.л. лимонного соку
Для глазурі:
80 г шоколаду + 60г масла
Розтопіть разом масло і шоколад. Жовтки збийте з 1/2 цукру до густої піни. Вилийте шоколад до жовтків, перемішайте акуратно ложкою. Всипте борошно і обережно розмішайте знову. Добре збийте білки до міцної піни, всипте цукор, що залишився і збивайте хвилину до щільності і блиску. Додайте частину білків в тісто, щоб пом'якшити його. Введіть частину білків, вийде рідкувате тісто. Перелийте його в форму і випікайте 40 хвилин при 180'С. Розріжте остиглий бісквіт навпіл. Джем підігрійте, протріть через сито і половиною джему промажте торт. Накрийте торт другим коржем, джем підігрійте з лимонним соком до кипіння і заглазуруйте торт з усіх боків, змащуючи пензликом або ножем. Розтопити масло з шоколадом, вилийте глазур на остиглий торт, розмажте.
120г борошна
120г цукру
120г масла
120г шоколаду темного
6 яєць
Для перемазки:
120г абрикосового джему
1 ст.л. лимонного соку
Для глазурі:
80 г шоколаду + 60г масла
Розтопіть разом масло і шоколад. Жовтки збийте з 1/2 цукру до густої піни. Вилийте шоколад до жовтків, перемішайте акуратно ложкою. Всипте борошно і обережно розмішайте знову. Добре збийте білки до міцної піни, всипте цукор, що залишився і збивайте хвилину до щільності і блиску. Додайте частину білків в тісто, щоб пом'якшити його. Введіть частину білків, вийде рідкувате тісто. Перелийте його в форму і випікайте 40 хвилин при 180'С. Розріжте остиглий бісквіт навпіл. Джем підігрійте, протріть через сито і половиною джему промажте торт. Накрийте торт другим коржем, джем підігрійте з лимонним соком до кипіння і заглазуруйте торт з усіх боків, змащуючи пензликом або ножем. Розтопити масло з шоколадом, вилийте глазур на остиглий торт, розмажте.
Коментарі
Дописати коментар