Бланманже з ягодами
500 мл молока
100 г цукру
100 г очищеного мигдалю
500 г будь-яких свіжих ягід (полуниці, ожини, малини - на ваш смак)
6 г желатину
Желатин замочуємо в невеликій кількості теплої води. Мигдаль подрібнюємо за допомогою блендера до стану борошна. Молоко наливаємо в каструльку, додаємо 80 г цукру і мигдалеве борошно, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Як тільки почне закипати, знімаємо з вогню і даємо охолонути - приблизно 10 хвилин. Проціджуємо молоко через дрібне сито в миску. Желатин віджимаємо і додаємо в тепле молоко, як слід перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився. Розливаємо масу по формах і ставимо в холодильник 2-3 години. Ягоди ретельно миємо, кілька штук відкладаємо в сторону для прикраси. Решта ягоди пюріруем за допомогою блендера, додаємо цукор, що залишився (можна не додавати, тоді соус вийде трохи менше солодким). Поливаємо застигле желе ягідним соусом, прикрашаємо свіжими ягодами і подаємо.
Коментарі
Дописати коментар