Кавказький горіховий пиріг
Горіхи волоські - 100-150 г
Сметана жирна - 1 скл.
Масло вершкове - 100 г
Масло вершкове - для форми
Яйце велике - 4 шт.
Борошно - 2 скл.
Борошно - для форми
Цукор - 1 скл.
Сода - 1 ч. Л.
Шафран мелений - 1 щіпка
Сіль - на кінчику ножа
1. Заздалегідь, за 6-8 годин, відокремити білки від жовтків, жовтки посолити, накрити плівкою і поставити в холодильник (це потрібно, щоб пиріг був яскравіший за кольором). Білки тримати в холодильнику не накриваючи. Потім збити жовтки з половиною цукру до білого кольору.
2. Окремо збити білки з цукром, що залишилсь в стійку піну.
3. Розтопити і остудити масло. Додати масло і сметану в жовткову масу, збити.
4. Поступово, невеликими порціями додати просіяне з содою і шафраном борошно - повинно вийти досить густе тісто.
5. Ввести білки, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору. Горіхи дрібно порізати.
6. Змастити форму вершковим маслом, присипати борошном. Викласти тісто в підготовлену форму, засипати горіхами, злегка втопивши їх в тісті. Випікати в розігрітій до 200 ° С духовці 40-45 хвилин.
https://www.instagram.com/cookbook8382/
Сметана жирна - 1 скл.
Масло вершкове - 100 г
Масло вершкове - для форми
Яйце велике - 4 шт.
Борошно - 2 скл.
Борошно - для форми
Цукор - 1 скл.
Сода - 1 ч. Л.
Шафран мелений - 1 щіпка
Сіль - на кінчику ножа
1. Заздалегідь, за 6-8 годин, відокремити білки від жовтків, жовтки посолити, накрити плівкою і поставити в холодильник (це потрібно, щоб пиріг був яскравіший за кольором). Білки тримати в холодильнику не накриваючи. Потім збити жовтки з половиною цукру до білого кольору.
2. Окремо збити білки з цукром, що залишилсь в стійку піну.
3. Розтопити і остудити масло. Додати масло і сметану в жовткову масу, збити.
4. Поступово, невеликими порціями додати просіяне з содою і шафраном борошно - повинно вийти досить густе тісто.
5. Ввести білки, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору. Горіхи дрібно порізати.
6. Змастити форму вершковим маслом, присипати борошном. Викласти тісто в підготовлену форму, засипати горіхами, злегка втопивши їх в тісті. Випікати в розігрітій до 200 ° С духовці 40-45 хвилин.
https://www.instagram.com/cookbook8382/
Коментарі
Дописати коментар