Двошарова сирна запіканка з ягідним соусом.
Для першого шару:
750 г сиру 5%
2 яйця
3 ст. л. манки
3 ст. л. цукру
ванілін або ванільний екстракт
цедра 1 лимона
Для другого шару:
300 г сметани
50 г цукру
Для ягідного соусу:
250 г будь-яких ягід
2 ст. л. цукру
пара крапель лимонного соку
Збити яйця з цукром. Додати сир, цедру лимона, манну крупу, ванілін. Отриману суміш збити до однорідності і пишності. Викласти сирну масу в форму для запікання і випікати 20-25 хвилин в попередньо розігрітій до 175'С духовці. Поки випікається сирна основа, збити сметану з цукром для другого шару. Змастити запіканку сметаною з цукром і випікати ще 10 хвилин. Готуємо ягідний соус: ягоди промити, збити в блендері, поставити на вогонь, додати цукор, лимонний сік і проварити, поки цукор не розчиниться.
Коментарі
Дописати коментар