Торт "Шоколадний дует"
Інгредієнти на бісквіт:
Борошно — 60 г
Какао — 20 г
Цукор — 60 г
Масло вершкове — 50 г
Яйця — 3 шт.
Ванільний цукор — 1-2 ч. л.
Борошно — 60 г
Какао — 20 г
Цукор — 60 г
Масло вершкове — 50 г
Яйця — 3 шт.
Ванільний цукор — 1-2 ч. л.
Мус з темного шоколаду:
Шоколад — 150 г
Вершки жирністю не менше 30% — 300 мл
Желатин — 2 г
Яйце — 1 шт.
Жовток — 1 шт.
Цукор — 30 г
Шоколад — 150 г
Вершки жирністю не менше 30% — 300 мл
Желатин — 2 г
Яйце — 1 шт.
Жовток — 1 шт.
Цукор — 30 г
Мус з білого шоколаду:
Шоколад білий — 150 г
Вершки жирністю не менше 30% — 300 мл
Желатин — 4 г
Яйце — 1 шт.
Жовток — 1 шт.
Цукор — 30 г
Шоколад білий — 150 г
Вершки жирністю не менше 30% — 300 мл
Желатин — 4 г
Яйце — 1 шт.
Жовток — 1 шт.
Цукор — 30 г
Форму для випічки вистилаємо папером для випічки і змащуємо маслом. У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 60 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру і збиваємо на високій швидкості до отримання білої пишної маси.
У миску просіваємо 60 г борошна і 20 г какао, перемішуємо. Додаємо в яєчно-цукрову суміш в два прийоми борошно з какао. Акуратно перемішуємо.
Додаємо 2-3 столові ложки тіста в мисочку з розтопленим вершковим маслом, перемішуємо, повертаємо в миску з бісквітним тістом і все разом акуратно перемішуємо.
Викладаємо тісто в підготовлену форму для випічки, розрівнюємо і випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180°C 15-20 хв. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Готовий бісквітний корж виймаємо з духовки, даємо охолонути і відс авляємо в сторону.
Приготуємо шоколадний мус. 150 г шоколаду подрібнюємо, кладемо в миску і розтоплюємо на водяній бані, помішуючи. Відставляємо у сторону. 300 мл вершків збиваємо і ставимо в холодильник. 2 г желатину замочуємо відповідно до вказівок виробника на упаковці. У миску розбиваємо одне яйце, додаємо один жовток, 30 г цукру, перемішуємо, ставимо на водяну баню і, весь час перемішуючи, нагріваємо до температури 57°C. Переливаємо в миску і збиваємо міксером на великій швидкості.
Розтоплюємо замочений желатин відповідно до вказівок виробника на упаковці. Не припиняючи збивати яєчно-цукрову суміш, додаємо розтоплений желатин, продовжуємо збивати, поки маса не охолоне до температури приблизно 24°C. Зменшуємо швидкість міксера до мінімуму, вливаємо тонкою цівкою розтоплений шоколад або додаємо шоколад вручну.
Виймаємо з холодильника збиті вершки і в три прийоми, акуратно перемішуючи в одному напрямку, додаємо вершки в шоколадну суміш.
У форму кладемо бісквітний корж, на корж викладаємо приготований шоколадний мус, розрівнюємо і відправляємо в холодильник.
Готуємо білий шоколадний мус. 150 г білого шоколаду подрібнюємо, кладемо в миску і розтоплюємо на водяній бані, весь час перемішуючи. Відставляємо сторону. 300 мл вершків збиваємо і ставимо в холодильник. 4 г желатину замочуємо відповідно до вказівок виробника на упаковці. У миску розбиваємо одне яйце, додаємо один жовток, 30 г цукру, перемішуємо, ставимо на водяну баню і, весь час перемішуючи, нагріваємо до температури 57°C. Переливаємо в миску і збиваємо на високій швидкості.
Розтоплюємо замочений желатин відповідно до вказівок виробника на упаковці. Не припиняючи збивати яєчно-цукрову суміш, додаємо розтоплений желатин. Продовжуємо збивати, поки маса не охолоне до температури приблизно 24°C. Зменшуємо швидкість міксера до мінімуму, вливаємо тонкою цівкою розтоплений білий шоколад або додаємо шоколад вручну.
Виймаємо з холодильника збиті вершки і в три прийоми, акуратно перемішуючи в одному напрямку, додаємо вершки в шоколадну суміш.
Виймаємо форму з морозильника, поверх мусу з темного шоколаду викладаємо білий шоколадний мус, розрівнюємо, ставимо в холодильник мінімум на 10 годин.
Через 10 годин виймаємо торт з холодильника, дуже гострим ножем прорізаємо по краю форми, прикрашаємо. Перекладаємо шоколадний торт «дует» на блюдо і подаємо.
http://cookbook8382.blogspot.com/
https://www.facebook.com/marynakusyk/?ref=bookmarks
https://twitter.com/maryna200116
https://www.pinterest.com/maryna200116/
У миску просіваємо 60 г борошна і 20 г какао, перемішуємо. Додаємо в яєчно-цукрову суміш в два прийоми борошно з какао. Акуратно перемішуємо.
Додаємо 2-3 столові ложки тіста в мисочку з розтопленим вершковим маслом, перемішуємо, повертаємо в миску з бісквітним тістом і все разом акуратно перемішуємо.
Викладаємо тісто в підготовлену форму для випічки, розрівнюємо і випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180°C 15-20 хв. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Готовий бісквітний корж виймаємо з духовки, даємо охолонути і відс авляємо в сторону.
Приготуємо шоколадний мус. 150 г шоколаду подрібнюємо, кладемо в миску і розтоплюємо на водяній бані, помішуючи. Відставляємо у сторону. 300 мл вершків збиваємо і ставимо в холодильник. 2 г желатину замочуємо відповідно до вказівок виробника на упаковці. У миску розбиваємо одне яйце, додаємо один жовток, 30 г цукру, перемішуємо, ставимо на водяну баню і, весь час перемішуючи, нагріваємо до температури 57°C. Переливаємо в миску і збиваємо міксером на великій швидкості.
Розтоплюємо замочений желатин відповідно до вказівок виробника на упаковці. Не припиняючи збивати яєчно-цукрову суміш, додаємо розтоплений желатин, продовжуємо збивати, поки маса не охолоне до температури приблизно 24°C. Зменшуємо швидкість міксера до мінімуму, вливаємо тонкою цівкою розтоплений шоколад або додаємо шоколад вручну.
Виймаємо з холодильника збиті вершки і в три прийоми, акуратно перемішуючи в одному напрямку, додаємо вершки в шоколадну суміш.
У форму кладемо бісквітний корж, на корж викладаємо приготований шоколадний мус, розрівнюємо і відправляємо в холодильник.
Готуємо білий шоколадний мус. 150 г білого шоколаду подрібнюємо, кладемо в миску і розтоплюємо на водяній бані, весь час перемішуючи. Відставляємо сторону. 300 мл вершків збиваємо і ставимо в холодильник. 4 г желатину замочуємо відповідно до вказівок виробника на упаковці. У миску розбиваємо одне яйце, додаємо один жовток, 30 г цукру, перемішуємо, ставимо на водяну баню і, весь час перемішуючи, нагріваємо до температури 57°C. Переливаємо в миску і збиваємо на високій швидкості.
Розтоплюємо замочений желатин відповідно до вказівок виробника на упаковці. Не припиняючи збивати яєчно-цукрову суміш, додаємо розтоплений желатин. Продовжуємо збивати, поки маса не охолоне до температури приблизно 24°C. Зменшуємо швидкість міксера до мінімуму, вливаємо тонкою цівкою розтоплений білий шоколад або додаємо шоколад вручну.
Виймаємо з холодильника збиті вершки і в три прийоми, акуратно перемішуючи в одному напрямку, додаємо вершки в шоколадну суміш.
Виймаємо форму з морозильника, поверх мусу з темного шоколаду викладаємо білий шоколадний мус, розрівнюємо, ставимо в холодильник мінімум на 10 годин.
Через 10 годин виймаємо торт з холодильника, дуже гострим ножем прорізаємо по краю форми, прикрашаємо. Перекладаємо шоколадний торт «дует» на блюдо і подаємо.
http://cookbook8382.blogspot.com/
https://www.facebook.com/marynakusyk/?ref=bookmarks
https://twitter.com/maryna200116
https://www.pinterest.com/maryna200116/
Коментарі
Дописати коментар