Торт Спартак

Інгредієнти для тіста:


  • Яйця 1шт
  • Цукор 100г
  • Мед 2ст.л.
  • Молоко 6ст.л.
  • Вершкове масло 50г
  • Какао-порошок 3ст.л.
  • Пшеничне борошно 300г
  • Харчова сода 1ч.л.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко 350мл
  • Жовтки 2шт
  • Пшеничне борошно 2ст.л.
  • Вершкове масло 150г
  • Цукор 150г
  • Ванільний цукор 1ч.л.

Інгредієнти для помадки:

  • Цукор 4ст.л.
  • Вода або молоко 3ст.л.
  • Вершкове масло або маргарин 50г
  • Какао-порошок 2ч.л.
Готуємо тісто: яйце перетираємо з цукром. Додаємо вершкове масло, молоко, мед і ставимо на водяну баню, щоб повністю розчинилися масло і цукор.
Суміш доводимо до кипіння. Потім додаємо соду, перемішуємо і відставляємо з вогню.
У миску просіваємо борошно і какао, перемішуємо. Потім до борошна з какао додаємо суміш, яку тільки зняли з водяної бані. Або навпаки – до медової суміші потроху додаємо борошно з какао.
Спочатку все слід перемішувати ложкою, а потім руками замісити м'яке еластичне тісто. При необхідності можна додати ще борошно.
Тісто ділимо на 9 рівних частин.
Щоб тісто не затверділо (тоді з ним важче працювати), тарілку з тістом можна покласти на каструльку з теплою/гарячою водою.
На присипаній борошном стільниці тонко розкачуємо одну частину тіста діаметром приблизно 25 см.
Розкачане тісто викладаємо на змащене маслом дно рознімної форми. Тісто «підганяємо» під розмір форми.
Потім корж проколюємо виделкою і відправляємо його на верхній ярус заздалегідь розігрітої до 180 °С духовки на 6-7 хвилин. Таким чином випікаємо ще 8 коржів.
Готуємо крем: жовтки перетираємо з частиною цукру (50 г). Додаємо борошно і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо.
Невеликими порціями додаємо молоко, постійно збиваючи суміш вінчиком до однорідної консистенції. Варимо суміш на малому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Після цього крем накриваємо харчовою плівкою і повністю охолоджуємо.
В окремій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром (100 г). До збитого масла потроху додаємо охолоджений заварний крем, збиваючи міксером. Всі коржі перемазуємо кремом. Зверху торт кремом змащувати не потрібно.
Готуємо помадку: в невеликій каструлі розтоплюємо масло, додаємо воду, цукор, какао-порошок, перемішуємо і варимо на малому вогні до загустіння.
Верх і боки торта змащуємо помадкою. Торт Спартак залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі, щоб коржі просочилися кремом, потім ставимо його в холодильник. 
https://cookbook8382.blogspot.com/ 
https://www.facebook.com/ 
https://plus.google.com/ 
https://www.pinterest.com/

Коментарі

Популярні публікації